Terug naar overzicht

Wateringse Wielerronde heet vanaf nu Profronde Westland

Verwerkt: Onverwerkt
Genotificeerd: Ongenotificeerd
--
Geplaatst op 27-05-2017

De Wateringse Wielerronde krijgt een andere naam. Vanaf heden gaan zij verder onder de naam Profronde Westland. De naamsverandering komt voort uit een nieuwe samenwerking tussen gemeente Westland en de Wateringse Wielerronde en draagt bij aan het op de kaart zetten van het Westland.

Jaarlijks trekt de Wateringse Wielerronde zo’n 30.000 tot 40.000 bezoekers, die uit alle windstreken van Nederland de dag komen bezoeken. Het is het grootste gratis wielerevenement van de regio. Het wielercomité werd eind 2016 benaderd door de Gemeente Westland over een eventuele samenwerking. ,,De gemeente draagt topsportevenementen een warm hart toe’’, zegt de Westlandse wethouder Mohamed el Mokaddem. ,,Profronde Westland zet het Westland op de kaart, is goed voor de lokale middenstand en zorgt voor verbondenheid in de Westlandse samenleving.’’

De ronde wordt voor de 45ste keer gefietst. ,,Een mooi en historisch moment om deze naamsverandering en samenwerking door te voeren’’, legt Marco Vijverberg, voorzitter van het Wielercomité, uit. Naast dat er in de regio Westland veel wielergroepen en wielerfans zijn, heeft regio Westland ook mooie producten en diensten om te laten zien. Voor de sportievelingen die er vanaf moment één bij zijn, zal de naamsverandering even wennen zijn. Desalniettemin blijft de dag een fantastisch wielerevenement om bij te wonen, met zoals gebruikelijk de helden uit de Tour de France. Ook als u geen wielerliefhebber bent, kunt u een fantastische dag beleven. Dit jaar staat het evenement op donderdag 27 juli 2017 op het programma.