Terug naar overzicht

Dumoulin zit alweer op de fiets

Geplaatst op 26-07-2016

Tom Dumoulin maakte vandaag zijn eerste voorzichtige trainingsritje na zijn ongelukkige val in de Tour de France waarbij hij zijn pols brak. Op zijn Twitterpagina plaatste hij een korte video waarin de tijdrijder grijnzend een stukje fietst in het Belgische Kanne. Dankzij een spalk die speciaal voor de renner wordt gemaakt is de kans toegenomen dat hij straks kan deelnemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Vrijdag brak de kanshebber op olympisch goud een spaakbeen in zijn pols bij een valpartij tijdens de negentiende etappe van de Tour de France. Zonder brace stapte hij dinsdagochtend op de fiets en liet hij vrolijk weten dat hij op de weg terug is. ,,Het voelt nog wat stijfjes, maar ik kan in ieder geval fietsen”, aldus Dumoulin op Twitter.

De 25-jarige tijdrijder wil de komende dagen zijn pols met speciale spalk testen bij de criteriums van Chaam en Wateringen.

Maandag was Dumoulin voor onderzoek in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Hij werd onderzocht door orthopedisch chirurg Peer Konings. Die concludeerde dat ‘gipsen’ geen optie was. Konings: ,,Met gips is het onmogelijk in de juiste houding op een tijdritfiets te zitten. De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom maken we een spalk van speciale kunststof die perfect past.’‘

Dumoulin had zijn fiets meegenomen naar Rijnstate, zodat Konings precies kon zien in welke stand de linkerpols het best gespalkt moest worden.

Bron: AD