Terug naar overzicht

Als Dumoulin wil, staat er een helikopter klaar

Geplaatst op 19-07-2016

,,Tom heeft aangegeven twee criteriums te rijden”, zegt Marco Vijverberg van het organiserend comité. ,,Hij vindt ons eigenlijk te ver weg, maar we hebben gezegd dat we een helikopter voor hem klaar willen zetten om hem naar Wateringen te brengen.”

Mollema zou eigenlijk op de ‘dag van Wateringen’ met zijn ploeg naar Spanje vertrekken voor de Clásica San Sebastian. ,,We zijn aan het bekijken of hij ook een dag later weg kan. Maar om zowel Tom als Bauke vast te leggen wordt wel duur.”

Cavendish
Mochten beiden niet haalbaar zijn, dan zal een sprinter als Cavendish of bijvoorbeeld de winnaar van de bolletjestrui benaderd worden. ,,De Nederlandse renners doen het nu verschrikkelijk goed en we gaan sowieso liever voor veel Nederlandse renners, dan één topper.”

Ook Sebastian Langeveld, winnaar in Wateringen in 2014 verschijnt aan de start in Wateringen net als onder anderen Dylan van Baarle, Jesper Asselman, Maarten Tjallingii en Koen de Kort starten in Wateringen. ,,Helaas fietsen Bram Tankink en Westlander Tom Leezer de Ronde van Denemarken. Die had ik er ook graag bij gehad.”