Profronde Westland 2024

Het grootste gratis sportevent van de regio!
Header foto2

wedstrijdProgramma

Deze dag staat geheel in het teken van de wielersport en is voor iedereen gratis toegankelijk. Nieuwelingen, amateurs en belofte staan na elkaar aan de start. Met als klap op de vuurpijl starten de profs aan het begin van de avond. Tijdens dit spektakel mogen een aantal Tourvedetten natuurlijk niet ontbreken. Rondom het parcours is voor jong en oud veel te beleven.

De helden uit de Tour

Al 50 jaar is het traditie: slechts enkele dagen na de finish op de Champs Elysees begeven de profs zich alweer op het parcours in Wateringen.

Plattegrond parcours   2024
Parcours

Langs het parcours zijn er volop mogelijkheden voor een hapje, drankje of ijsje. En ja, met zoveel toeschouwers – 30.000 à 40.000 – is de kans heel groot dat je een bekende tegen het lijf loopt! Natuurlijk zijn ook de kermis en het gezellige avondprogramma op het Plein en in de Dr. Schaepmanstraat weer onderdeel van het event.

Entertainment
Voor ieder wat wils
6519b789 081e 44f7 b7a4 6546a9c414b6
ALL NIGHT LIVE!

Vanaf 17:30 tot 23:30 uur
Het plein in de Dr. Schaepmanstraat

Een spetterend avondprogramma: All Night Live! Zoals elk jaar treden er fantastische bands en DJ’s op om Profronde Westland swingend af te sluiten.

NOCOMMENT

Coverband NoComment is een live band bij uitstek. De onderlinge klik is goed zichtbaar en de band deelt dit graag met het publiek. Startend met het spelen van covers verschoof de focus langzaamaan naar het spelen van eigen werk. Dit niet zonder resultaat. Door de jaren heen heeft de pand veel podia en festivals gespeeld. Denk hierbij aan Paradiso, Paard van Troje, P60, Bibelot, Patronaat, Waerdse Tempel, Speakers en de Paap. Maar ook festivals als Waterpop, Beatstad heats the Hague, de Westlandsecross en diverse feestweken/braderieën. Met het behalen van de halve finale van Holland’s Got Talent in 2013, heeft de band bewezen ook bij het grote publiek geliefd te zijn.

NoComment
SCRU 2023 Profronde Poster
SKIHUT ON TOUR

Een dag niet gefeest, is een dag niet geleefd. En zo denkt de Skihut On Tour erover. Met een Skihut on Tour haal je de leukste feestkroeg van Nederland in “huis”. Wij zijn blij ze wederom te verwelkomen tijdens de Profronde Westland dit jaar.

Zin om een feestje te bouwen?
Skihut On Tour geeft een show vanaf 20:15 uur op het Plein bij Scrumpy en zal rond 23:45 uur afgelopen zijn

Maak kennis met onze rondemissen
6 PW23 rondemissen fin

Esmée van der Goes

Miss Renewi

Hi! Ik ben Esmée van der Goes, de rondemiss in dat roze pak. Ook dit jaar staat de Profronde weer met grote uitroeptekens in mijn agenda! Ik vind het altijd een feestje om op deze dag te vinden te zijn rondom het parcours.

De leider van de Giro, de ronde van Italië, rijdt in de roze leiderstrui. Daarom draag ik dit roze pak. Ik heb er zin in en ik hoop jullie ook. Tot 25 juli!

Sanne van den Berg

Miss WBE

Hi, ik ben Sanne van den Berg en ik mag dit jaar het rode pak dragen. Ik ben dit jaar voor het eerst rondemiss en ik kijk er onwijs naar uit! Natuurlijk is de rode trui voor de winnaar van de Vuelta maar voor de Westlandse fans hebben wij onze Gerrit Solleveld rijder van de rode trui in De Tour De France.

In Westland wordt de rode trui ook wel de tomatentrui genoemd en als dochter van een tomatentuinder ben ik daar erg trots op! Ik kijk uit naar deze dag en ik zie jullie in Wateringen!

11 PW23 rondemissen fin
4 PW23 rondemissen fin

Christianne van Herwerden

Miss HZ Logistics

Ik ben Christianne van Herwerden en mag dit jaar weer het gele pak dragen. Het gele pak staat voor de gele trui van de Tour de France.

Dit jaar mag ik voor de 7e keer rondemiss zijn. Net zoals voorgaande jaren kijk ik weer uit naar deze leuke dag!